Kötelező kamarai regisztráció gazdálkodó szervezetek részére

2012. január 11 - Bejegyezte: admin

2012. január 1-től minden gazdasági társaságnak, egyéni vállalkozónak és egyéni cégnek kötelező kezdeményeznie a kamarai nyilvántartásba történő felvételét.

2012. január 1-től minden gazdasági társaságnak, egyéni vállalkozónak és egyéni cégnek a székhely szerinti illetékes ipari és kereskedelmi kamaránál kötelező kezdeményeznie a kamarai nyilvántartásba történő felvételét. A kötelező kamarai nyilvántartás nem vonatkozik azon gazdasági szervezetekre, akik fő tevékenységként mezőgazdasági és erdőgazdasági tevékenységet végeznek, azaz mezőgazdasági, erdőgazdasági, halászati és vadászati tevékenységet, ideértve az ezekhez közvetlenül kapcsolódó feldolgozó, kereskedelmi, illetve szolgáltató tevékenységet, továbbá a mezőgazdasági gazdálkodó szervezetek által létrehozott, a termékek piacra jutását segítő szervezetek tevékenységét is.

A 2011. december 31-én már működő gazdálkodó szervezeteknek a nyilvántartásba vételi kötelezettségüket 2012. február 29-ig kell teljesíteniük az MKIK honlapjáról letölthető MKIK02 jelű nyomtatványon.

A kérelem benyújtásával egyidejűleg 5.000.-Ft kamarai hozzájárulást is kell fizetni.